DRASTIČNI GUBICI 30 posto talijanskih kuhara ostalo je bez posla zbog korone
U alarmantnom izvještaju organizacije Federcuochi koja zastupa talijanske profesionalne kuhare, njen predsjednik Rocco Pozzulo upozorio je da je restoranski biznis u puno većoj opasnosti nego što se predstavlja u javnosti. Kriza izazvana pandemijom korona virusa spustila je potrošnju na restorane na 40 posto. Industrija je izgubila 34 milijarde eura.
adsense_content_v3
“Milijarda eura za pomoć restoranskom biznisu je nužna doza kisika za preživljavanje sektora koji je pandemija najjače pogodila,” izjavio je Pozzulo komentirajući najave ministrice poljoprivrede Terese Bellanove o osnivanju fonda za pomoć restoranima. Pozzulo je i upozorio da jedna milijarda neće biti dovoljna jer osim određivanja financijske podrške treba mijenjati i poreznu politiku. “Treba uvesti adekvatne mjere poreznog rasterećenja i desfiskalizacije tijekom cijele 2021. i poticati kupovanje sto posto talijanskih proizvoda kako bi se podržala nacionalna proizvodnja i kvalitetno restoraterstvo.”


